Različiti online sadržaji za decu

Zašto je muzika bitna za razvoj dece

Razvijanjem muzičkih sposobnosti, kod dece se uvećava niz posebnih sposobnosti, od kojih će mališani imati puno koristi kako u detinjstvu, tako i kasnije tokom života. Muzika angažuje obe hemisfere mozga koje su aktivne kada dete uči da svira, što pospešuje intelektualne sposobnosti, naročito domen apstraktnog mišljenja. Slušanjem klasične muzike, oplemenjuje se duhovna sfera dečjeg života. Učenjem sviranja nekog instrumenta razvija se prostorno-vremensko rasuđivanje, pamćenje i koncentracija. Psiholozi su dokazali da deca koja se u predškolskom uzrastu konstantno bave muzičkim aktivnostima – upadljivo brže i sa većom tačnošću savlađuju problemske zadatke. Muzikom se, što je naročito važno, podstiče kritičko i analitičko mišljenje, kao i dečja kreativnost i mašta.

 

Muzičko kreativni studio LA LA

“Muzičko kreativni studio LA LA” osnovan je pre tri godine sa ciljem da se kroz raznovrsnu i kreativnu nastavu omogući deci bavljenje muzikom i razvitak punog muzičkog potencijala. Naš plan i program podrazumeva individualnu i grupnu nastavu. Na individualnim časoviam klavira učenici stiču osnovna znanja i veštine sviranja ovog instrumenta, ili unapređuju postojeća znanja sa mogućnošću nastupanja, takmičenja i dobijanja diploma po programau naših državnih muzičkih škola kao i Kraljevskog koledža iz Londona (ABRSM program). Grupna nastava ima zadatak da kroz pesme, ples, muzičke igre, upoznavanje i slušanje kapitalnih dela muzičke literature podstakne i razvije sve elemnte koji su deci neophodni za bavljenje muzikom. Nastava se odvija u prostorijama društvene sale OŠ “Đ. Natošević”, Maksima Gorkog 54. Više o nama možete pogledati na našem sajtu: lalastudio.rs
Vreme u izolaciji iskoristili smo da deci, kroz muzičke društvene igre koje smo kreirali za njih, ponudimo sadržaje pomoću kojih će kroz igru obnoviti svoje znanje i naučiti nešto novo. Više o muzičkim igrama pomoću tonskih kartica iz knjige “Muzička naučilica” možete pogledati na našem Instagram profilu: lalastudio.ns

Muzička naučilica
Dina Šuklar, Milena Apić

Muzička naučilica je interaktivna knjiga za osnovno muzičko opismenjavanje. To je originalna zbirka logičkih zadataka, didaktičkih igara, pesmica i priča. čitaoce kroz nju vodi pet likova u stripu: četvoro dece-učitelja i kuca-učenik.

Zlatni šlem – interaktivni strip u proširenoj stvarnosti

Priča o čudesnom otkriću blaga skrivenog u sremskim njivama. U nemirno doba IV veka u rimskoj Panoniji neko je zakopao tri pozlaćena šlema verujući da će se vratiti po to bogatstvo. Preko njih se taložila zemlja sve dok ih nisu našli ratari u svojim njivama…17 vekova kasnije. Kako su dospeli tamo? Kakva je bila sudbina vojnika koji su ih nosili? Kolika je bila moć jednog carstva čiji su oficiri za svoje zasluge dobijali na poklon raskošne zlatom i draguljima optočene šlemove.

Posetite sajt Muzeja Vojvodine, preuzmite strip Zlatni šlem ovde i preuzmite aplikaciju Zlatni šlem skeniranjem QR koda ovde. Instalirajte aplikaciju na telefon (tablet), zatim otvorite aplikaciju na telefonu (tabletu), usmerite ga ka stripu na monitoru (gde ste ga prethodno otvorili) i doživite scene iz stripa u proširenoj stvarnosti!

Interaktivna publikacija Muzejska lepezica

Sa  interaktivnom publikacijom Muzeja Vojvodine, Muzejska lepezica provedite vreme kod kuće sa svojim detetom, a kada karantin prođe Muzeju Vojvodine Vas očekuje

Posetite sajt Muzeja Vojvodine, naučite nešto novo i preuzmite publikaciju Muzejska lepezica

Muzejska e-Sveznalic@

Muzejska e-Sveznalic@ je mobilna aplikacija proširene realnosti. Namenjena je deci uzrasta od 5 do 10 godina. Kroz ovu virtuelnu avanturu od danas možete i iz svog doma.

Posetite sajt Muzeja Vojvodine i preuzmite aplikaciju

Muzejska igraonica „Aladinova i neke druge lampe“

Sa Muzejskom igraonicom Muzeja Vojvodine, družite se uz priču o Aladinovoj i nekim drugim lampama, naučite nešto novo i napravite nešto kreativno!!!

Posetite sajt Muzeja Vojvodine i preuzmite materijal za igraonicu

Online sadržaji za decu

Van Gog muzej iz Amsterdama

„Van Gog kod kuće za decu“ nudi aktivnosti za rad od kuće sa decom uzrasta od 4  do 11 godina. Zabavite se uz bojanke slika Vinsenta Van Goga, gledajte crtane filmove i video zapise i upoznajte Vinsenta od svoje kuće.

Uz priču je lakše

Domaći glumci postavljaju snimke za najmlađe na kojima pevaju i recituju dečje pesme, čitaju bajke… Pogledajte na FACEBOOK i Instagram nalogu „Uz priču je lakše“

NASA

Ukoliko vaši mališani vole svemir, na ovoj stranici ćete pronaći zabavu za decu svih uzrasta – od bojanki do uputstava kako da napravite avione od papira. Link

Vreme za NTC

Zbog novonastalih okolnosti i kućne izolacije, NTC tim je pokrenuo projekat „Vreme za NTC“ koji se odvija na NTC FB stranici i koji omogućuje roditeljima da lakše prebrode ovaj period.

Kreativni centar

Kreativni kućni vrtić 1

Kreativni centar

Kreativni kućni vrtić 2

Kreativni centar

Kreativni kućni vrtić 3

Kreativni centar

Kreativni kućni vrtić 4

Kreativni centar

Kreativni kućni vrtić 5

Igre za decu

Priredila: Nedeljka Leš
Ukrasne igre
Muzičke igre

Digitalne igre i priče za decu

Priredila: Nedeljka Leš
Deca svakodnevno imaju priliku da putem društvenih mreža i viber grupa, dobiju od vaspitačica puno raznovrsnih i sjajnih ideja.
Jedan od mogućih predloga za decu svih uzrasta, može da bude i video priča koja se peva i gleda.
Priča za pred spavanje, stihovi za pamćenje ili slikovnica…
Priredila: Nedeljka Leš
Brzalice
Priredili: vaspitači iz vrtića „Zmaj“

Butterfly paint

Kada se otvori ova adresa javi se ekran po kojem deca mogu da crtaju a ono što su nacrtala menja oblike i veličinu i kreće se. Sem što je zanimljivo, igra je interktivna.

Digitalne igre za decu "Puzle"

Priredila: Snežana Pilipović vaspitač iz vrtića „Crvenkapa“ Futog

Pogledaj ovde

Digitalne igre za decu "Upari čarape"

Priredila: Snežana Pilipović vaspitač iz vrtića „Crvenkapa“ Futog

Pogledaj ovde

Poveži životinju sa njenim početnim slovom

Priredila: Dušica Gajinov Pogledaj ovde

Povežite fotografiju sobe sa njenim znakom

Priredila: Dušica Gajinov Pogledaj ovde

14. februara 2021.
Udruženje Umreži se © 2019-2021 Zabranjeno preuzimanje materijala, sva prava su zadržana.