Одрастање уз уметност

Публикацију „Одрастање уз уметност“ приредио је Драган Јајић, Стручни сарадник за ликовно васпитање ПУ „Радосно детињство“.

Одрастање уз уметност – 10 година сарадње Галерије Матице српске и ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад.

Захваљујући ентузијазму васпитача, ликовних педагога и кустоса Галерије Матице српске, данас можемо рећи да је из Предшколске установе изашло више генерација малишана – будућих љубитеља уметности. Посебно смо захвални кустосима што су  поред деце, едуковали и васпитаче како би се самостално и активно укључили у креирању и реализацију нових прогама у оквиру својих пројектних тема и нових основа програма „Године узлета“.

Публикација одрастање уз уметност презентује преглед десетогодишњег искуства Галерије Матице српске и ПУ „Радосно детињство“ у реализацији естетско едукативних програма, а садржаји, методе рада и теме ових програма могу нам послужити као инспирисација и подстицај у планирању и реализацији активности у оквиру своје в-о групе и Пројектне теме.

Сарадња с Галеријом Матице српске драгоцена нам је и за будућност јер су едукативни  програми које реализујемо у сарадњи с установама културе града Новог Сада уврштени у програм Нови Сад 2021. – Европска престоница културе, као активности од великог значаја за реализацију стратегије дугорочног и перманентног културног образовања и васпитања деце предшколског узраста.