Подршка родитељству

Зашто је детету тешко да разуме НЕ

Често смо у ситуацији да детету кажемо НЕ када нешто жели, а ми сматрамо да тог момента то није могуће. Дакле, понекад му морамо рећи НЕ. Татјана Огризовић Малешевић, мастер педагог у ПУ „Радосно детињство“ помоћи ће вам да овладате овом вештином.

Напади беса код мале деце

Некад вас ваше дете изненади изливом беса? Погледајте текст „Напади беса код мале деце“ и сазнајте шта о овој теми има да вам каже Татјана Огризовић Малешевић, Педагог – мастер у ПУ „Радосно детињство“.

Темперамент код деце

„Темперамент код деце“ је изузетно важна тема којом се бавила Татјана Огризовић Малешевић, Педагог – мастер у ПУ „Радосно детињство“.

Васпитни стилови у родитељству

Текст „Васпитни стилови у родитељству“ приредила је Татјана Огризовић Малешевић, Педагог – мастер у ПУ „Радосно детињство“.

Транзиција из предшколске установе у школу

Полазак у школу подразумева прилагођавање детета на нову улогу, правила, децу, учитељицу… Како оснажити дете приликом транзиције из предшколске установе у школу?

Како васпитавати децу која ће нас поштовати?

Татјана Огризовић Малешевић, Педагог – мастер у ПУ „Радосно детињство“ одговара на једно од најчешћих родитељских недоумица – „Како васпитавати децу која ће нас поштовати?“

Због чега је важна самосталност код деце?

На питање „Због чега је важна самосталност код деце?“ одговара Татјана Огризовић Малешевић, Педагог – мастер у ПУ „Радосно детињство“.

Адаптација – прилагођавање детета на вртић

 О адаптацији и прилагођавању детета на вртић писала вам је Татјана Огризовић Малешевић, Педагог – мастер у ПУ „Радосно детињство“.

Круг брига

Бриге су саставни део живота , а „Круг брига“ је текст који је приредила Зорица Пајантић, Социјални радник у ПУ „Радосно детињство“.

Живот после короне

Зорица Пајантић, Социјални радник у ПУ „Радосно детињство“ приредила је за вас текст „Живот после короне“.

Какав однос желим да имам са својом децом

Текст „Какав однос желим да имам са својом децом“ је приредила Зорица Пајантић, Социјални радник у ПУ „Радосно детињство“.

Породица и партнерски односи

Видео под називом „Породица и партнерски односи“ приредила је Зорица Пајантић, Социјални радник у ПУ „Радосно детињство“.

Развод

Развод је све чешће ствар свакодневнице, зато се овом темом за вас бавила Зорица Пајантић, Социјални радник у ПУ „Радосно детињство“.

Љутити човек

„Љутити човек“ је прича о породичном насиљу. Злостављање је физичко, емоционално и сексуално злостављање и занемаривање, али и експлоатација.

Партнерски односи

Видео „Партнерски односи“ приредила је Зорица Пајантић, Социјални радник у ПУ „Радосно детињство“.

Социјално емоционално учење

Брошуру „Социјално емоционално учење“ приредила је Предшколска онлине заједница учења.

Васпитање пружањем подршке и успостављањем правила

Брошуру „Васпитање пружањем подршке и успостављањем правила“ приредила је Предшколска онлине заједница учења.

Добробит деце предшколског узраста

Брошуру „Добробит деце предшколског узраста“ приредила је Предшколска онлине заједница учења.

8 разлога због којих деца треба да проводе време напољу – сваког јесењег дана

„8 разлога због којих деца треба да проводе време напољу – сваког јесењег дана“ је текст који је приредила Јелена Ђурић, Медицинска сестра за ПЗЗ у ПУ „Радосно детињство“.

Рутине

Текст „Рутине“ приредила је Тања Рајачић, васпитач у ПУ „Радосно детињство“.

Празници и традиција

Текст „Празници и традиција“ приредила је Мирјана Коричић, психолог у ПУ „Радосно детињство“.

Породица

Текст „Породица“ приредила је Мирјана Коричић, психолог у ПУ „Радосно детињство“.

Деца и спорт из угла лекара спортске медицине

Текст „Деца и спорт из угла лекара спортске медицине“ приредио је др Борко Вукосав.

Како навићи дете на ношу? Како ми то у вртићу радимо….

"Како навићи дете на ношу? Како ми то у вртићу радимо..." је текст који су приредиле медицинске - сестре васпитачи [...]

„Уочите и проширите интересовања свога детета“

„Уочите и проширите интересовања свога детета“ је брошура коју је приредио Центар за подршку раном развоју и породичним односима „Хармонија“.

Како уз помоћ музике уживати и стимулисати развој детета у породичном окружењу

„Како уз помоћ музике уживати и стимулисати развој детета у породичном окружењу“ је брошура коју је приредио Центар за подршку раном развоју и породичним односима „Хармонија“.

Перемо руке – Предлог за активност родитеља и деце

„Перемо руке“ је предлог  за активност родитеља и деце који је приредила Мирјанa Бановић, медицинска сестра за превентивну здравствену заштиту у ПУ „Радосно детињство“.

Бринем о свом здрављу – лична хигијена

„Бринем о свом здрављу – лична хигијена“ је брошура коју је приредила Мирјанa Бановић, медицинска сестра за превентивну здравствену заштиту у ПУ „Радосно детињство“.

Помозите детету да се осећа сигурно и испуњено у доба изолације

„Помозите детету да се осећа сигурно и испуњено у доба изолације“ је припремила Олгица Вујић, педагог у ПУ „Радосно детињство“.

Значај сна и одмора за здравље деце

Значај сна и одмора за здравље деце приредила је Бранка Чонкић, спец. смс. Спавање је физиолошка потреба и има значајну [...]

Укључите дете у свакодневне рутине у породици

Брошуру „Укључите дете у свакодневне рутине у породици“ приредио је Центар за подршку раном развоју и породичним односима“Хармонија“.

Како се изборити са тренутном ситуацијом

Како се изборити са тренутном ситуацијом - како помоћи и себи и деци? Брошуру је приредила Дубравка Прица Јаблановски, стручни [...]

Хигијена просторија за време пандемије

Брошуру "Хигијена просторија за време пандемије" приредила је Славица Делибашић, стручни сарадник педагог у ПУ "Радосно детињство".

Игром до правилног дисања

Брошура "Игром до правилног дисања" нуди препоруке како да са дететом кроз игру стигнете до правилног дисања. Припремила: Милица Павловић, [...]

Одвикавање детета од пелена

Брошуру "Одвикавање детета од пелена" приредила је Веселиновић Весна, медицинска сестра за ПЗЗ у ПУ "Радосно детињство"

Светски Дан здравља – 7. април

Садржај су приредиле Драгана Милошевић, стручни сарадник педагог и ауторка сликовнице – Љубинка Вујић, сарадник за ПЗЗ из ПУ „Радосно детињство“.

Неколико речи о оптимизму…

"Неколико речи о оптимизму" је брошура коју је припремила Сања Матијевић-Буњевчев, стручни сарадник психолог у ПУ "Радосно детињство".

Светски дан оралног здравља

Светски дан оралног здравља се у целом свету обележава 20. марта. Припремила: Мирјана Бановић, медицинска сестра за превентивну здравствену заштиту [...]

Као да родитељство већ ионако није довољно тешко

Текст превела и адаптирала: Дијана Радојковић, педагог у ПУ "Радосно детињство" Као да родитељство већ ионако није довољно тешко! Родитељство [...]

Мир и сигурност дома

Брошуру "Мир и сигурност дома у ситуацији изолације" приредио је Центар за подршку раном развоју и породичним односима"Хармонија". Још садржаја [...]

Препоруке и савети везане за Корона вирус

Препоруке и савете везане за Корона вирус припремила је Веселиновић Весна, Медицинска сестра за превентивно здравствену заштиту ПУ "Радосно детињство". [...]