Podrška roditeljstvu

Zašto je detetu teško da razume NE

Često smo u situaciji da detetu kažemo NE kada nešto želi, a mi smatramo da tog momenta to nije moguće. Dakle, ponekad mu moramo reći NE. Tatjana Ogrizović Malešević, master pedagog u PU „Radosno detinjstvo“ pomoći će vam da ovladate ovom veštinom.

Napadi besa kod male dece

Nekad vas vaše dete iznenadi izlivom besa? Pogledajte tekst „Napadi besa kod male dece“ i saznajte šta o ovoj temi ima da vam kaže Tatjana Ogrizović Malešević, Pedagog – master u PU „Radosno detinjstvo“.

Temperament kod dece

„Temperament kod dece“ je izuzetno važna tema kojom se bavila Tatjana Ogrizović Malešević, Pedagog – master u PU „Radosno detinjstvo“.

Vaspitni stilovi u roditeljstvu

Tekst „Vaspitni stilovi u roditeljstvu“ priredila je Tatjana Ogrizović Malešević, Pedagog – master u PU „Radosno detinjstvo“.

Tranzicija iz predškolske ustanove u školu

Polazak u školu podrazumeva prilagođavanje deteta na novu ulogu, pravila, decu, učiteljicu… Kako osnažiti dete prilikom tranzicije iz predškolske ustanove u školu?

Kako vaspitavati decu koja će nas poštovati?

Tatjana Ogrizović Malešević, Pedagog – master u PU „Radosno detinjstvo“ odgovara na jedno od najčešćih roditeljskih nedoumica – „Kako vaspitavati decu koja će nas poštovati?“

Zbog čega je važna samostalnost kod dece?

Na pitanje „Zbog čega je važna samostalnost kod dece?“ odgovara Tatjana Ogrizović Malešević, Pedagog – master u PU „Radosno detinjstvo“.

Adaptacija – prilagođavanje deteta na vrtić

 O adaptaciji i prilagođavanju deteta na vrtić pisala vam je Tatjana Ogrizović Malešević, Pedagog – master u PU „Radosno detinjstvo“.

Krug briga

Brige su sastavni deo života , a „Krug briga“ je tekst koji je priredila Zorica Pajantić, Socijalni radnik u PU „Radosno detinjstvo“.

Život posle korone

Zorica Pajantić, Socijalni radnik u PU „Radosno detinjstvo“ priredila je za vas tekst „Život posle korone“.

Kakav odnos želim da imam sa svojom decom

Tekst „Kakav odnos želim da imam sa svojom decom“ je priredila Zorica Pajantić, Socijalni radnik u PU „Radosno detinjstvo“.

Porodica i partnerski odnosi

Video pod nazivom „Porodica i partnerski odnosi“ priredila je Zorica Pajantić, Socijalni radnik u PU „Radosno detinjstvo“.

Razvod

Razvod je sve češće stvar svakodnevnice, zato se ovom temom za vas bavila Zorica Pajantić, Socijalni radnik u PU „Radosno detinjstvo“.

Ljutiti čovek

„Ljutiti čovek“ je priča o porodičnom nasilju. Zlostavljanje je fizičko, emocionalno i seksualno zlostavljanje i zanemarivanje, ali i eksploatacija.

Partnerski odnosi

Video „Partnerski odnosi“ priredila je Zorica Pajantić, Socijalni radnik u PU „Radosno detinjstvo“.

Socijalno emocionalno učenje

Brošuru „Socijalno emocionalno učenje“ priredila je Predškolska online zajednica učenja.

Vaspitanje pružanjem podrške i uspostavljanjem pravila

Brošuru „Vaspitanje pružanjem podrške i uspostavljanjem pravila“ priredila je Predškolska online zajednica učenja.

Dobrobit dece predškolskog uzrasta

Brošuru „Dobrobit dece predškolskog uzrasta“ priredila je Predškolska online zajednica učenja.

8 razloga zbog kojih deca treba da provode vreme napolju – svakog jesenjeg dana

„8 razloga zbog kojih deca treba da provode vreme napolju – svakog jesenjeg dana“ je tekst koji je priredila Jelena Đurić, Medicinska sestra za PZZ u PU „Radosno detinjstvo“.

Rutine

Tekst „Rutine“ priredila je Tanja Rajačić, vaspitač u PU „Radosno detinjstvo“.

Praznici i tradicija

Tekst „Praznici i tradicija“ priredila je Mirjana Koričić, psiholog u PU „Radosno detinjstvo“.

Porodica

Tekst „Porodica“ priredila je Mirjana Koričić, psiholog u PU „Radosno detinjstvo“.

Deca i sport iz ugla lekara sportske medicine

Tekst „Deca i sport iz ugla lekara sportske medicine“ priredio je dr Borko Vukosav.

Kako navići dete na nošu? Kako mi to u vrtiću radimo….

"Kako navići dete na nošu? Kako mi to u vrtiću radimo..." je tekst koji su priredile medicinske - sestre vaspitači [...]

„Uočite i proširite interesovanja svoga deteta“

„Uočite i proširite interesovanja svoga deteta“ je brošura koju je priredio Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima „Harmonija“.

Kako uz pomoć muzike uživati i stimulisati razvoj deteta u porodičnom okruženju

„Kako uz pomoć muzike uživati i stimulisati razvoj deteta u porodičnom okruženju“ je brošura koju je priredio Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima „Harmonija“.

Peremo ruke – Predlog za aktivnost roditelja i dece

„Peremo ruke“ je predlog  za aktivnost roditelja i dece koji je priredila Mirjana Banović, medicinska sestra za preventivnu zdravstvenu zaštitu u PU „Radosno detinjstvo“.

Brinem o svom zdravlju – lična higijena

„Brinem o svom zdravlju – lična higijena“ je brošura koju je priredila Mirjana Banović, medicinska sestra za preventivnu zdravstvenu zaštitu u PU „Radosno detinjstvo“.

Pomozite detetu da se oseća sigurno i ispunjeno u doba izolacije

„Pomozite detetu da se oseća sigurno i ispunjeno u doba izolacije“ je pripremila Olgica Vujić, pedagog u PU „Radosno detinjstvo“.

Značaj sna i odmora za zdravlje dece

Značaj sna i odmora za zdravlje dece priredila je Branka Čonkić, spec. sms. Spavanje je fiziološka potreba i ima značajnu [...]

Uključite dete u svakodnevne rutine u porodici

Brošuru „Uključite dete u svakodnevne rutine u porodici“ priredio je Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima“Harmonija“.

Kako se izboriti sa trenutnom situacijom

Kako se izboriti sa trenutnom situacijom - kako pomoći i sebi i deci? Brošuru je priredila Dubravka Prica Jablanovski, stručni [...]

Higijena prostorija za vreme pandemije

Brošuru "Higijena prostorija za vreme pandemije" priredila je Slavica Delibašić, stručni saradnik pedagog u PU "Radosno detinjstvo".

Igrom do pravilnog disanja

Brošura "Igrom do pravilnog disanja" nudi preporuke kako da sa detetom kroz igru stignete do pravilnog disanja. Pripremila: Milica Pavlović, [...]

Odvikavanje deteta od pelena

Brošuru "Odvikavanje deteta od pelena" priredila je Veselinović Vesna, medicinska sestra za PZZ u PU "Radosno detinjstvo"

Svetski Dan zdravlja – 7. april

Sadržaj su priredile Dragana Milošević, stručni saradnik pedagog i autorka slikovnice – Ljubinka Vujić, saradnik za PZZ iz PU „Radosno detinjstvo“.

Nekoliko reči o optimizmu…

"Nekoliko reči o optimizmu" je brošura koju je pripremila Sanja Matijević-Bunjevčev, stručni saradnik psiholog u PU "Radosno detinjstvo".

Svetski dan oralnog zdravlja

Svetski dan oralnog zdravlja se u celom svetu obeležava 20. marta. Pripremila: Mirjana Banović, medicinska sestra za preventivnu zdravstvenu zaštitu [...]

Kao da roditeljstvo već ionako nije dovoljno teško

Tekst prevela i adaptirala: Dijana Radojković, pedagog u PU "Radosno detinjstvo" Kao da roditeljstvo već ionako nije dovoljno teško! Roditeljstvo [...]

Mir i sigurnost doma

Brošuru "Mir i sigurnost doma u situaciji izolacije" priredio je Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima"Harmonija". Još sadržaja [...]

Preporuke i saveti vezane za Korona virus

Preporuke i savete vezane za Korona virus pripremila je Veselinović Vesna, Medicinska sestra za preventivno zdravstvenu zaštitu PU "Radosno detinjstvo". [...]