PU „Radosno detinjstvo“

Vaspitači: Slađana Zec i Evica Babin

Grupa: Starija

Vrtić: Palčica

Projekat «Terakota» realizovan je u starijoj grupi (vaspitačice  Slađana Zec i Evica Babin) u vrtiću «Palčica», PU „Radosno detinjstvo“.

U subotu 01.10.2022.god. sa decom smo išli na izlet u Kikindu, gde smo posetili Narodni muzej (stalnu postavku, film o mamutu Kiki, razgovor o sovama itd.), zatim mlin Suvaču, muzej Terra, Staro jezero. Posle Kikinde smo otišli u Novo Miloševo i obišli muzej Žeravicu.

U povratku u vrtić,  tokom prve nedelje posle izleta, zapazile smo da  deca crtaju sove, mamuta Kiku, ali i skulpture koje su videli u muzeju Terra, a skulpture su još pravili  i od rolni (ubrusa).

Primetile smo još na izletu da su sa velikom pažnjom pratili priču kustosa u muzeju Terra i da su bili fascinirani skulpturama od terakote, što se prenelo i u vrtić, ali i kući. Pojedina deca su razgovarala i sa roditeljima o terakoti.

Prvi radovi vezani za utiske iz muzeja Terra su nastali crtanjem voštanim pastelom (birali su  nijanse narandžaste boje, koje podsećaju na boju terakote) i radove smo izložili na pano.

1. decembar 2023.