Digitalizacija i kreiranje baze resursa za podršku procesu stažiranja u predškolskim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine

Udruženje „Umreži se“ u saradnji sa PU „Radosno detinjstvo“ započelo je realizaciju projekta pod nazivom „Digitalizacija i kreiranje baze resursa za podršku procesu stažiranja u predškolskim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine“.

Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u okviru poziva za dodelu sredstava za podršku projektima sprovođenja omladinske politike u 2021. godini.

Ciljevi projekta:

Unapređenje kvaliteta i mogućnosti za sticanje kvalifikacija i razvoj kompetencija mladih pripravnika, zaposlenih u vaspitno-obrazovnom (u daljem tekstu vo) radu u predškolskim ustanovama.

Razvijanje modela podrške predškolskim ustanovama u razvijanju mehanizama za digitalizaciju procesa uvođenja u posao mladih pripravnika u vo radu.

Razvijanje funkcionalnog i održivog digitalnog sistema karijernog vođenja i savetovanja mladih pripravnika zaposlenih u vo radu u predškolskim ustanovama.

O projektu:

Specifičnost mladih koji započinju rad u predškolskim ustanovama  je u tome što predškolske ustanove vaspitno-obrazovni  rad sprovode po novim Osnovama programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, čiji se principi u mnogome razlikuju od principa i programa po kojima se mladi školuju za rad u predškolstvu. Realizacijom projekta, mladim pripravnicima se nudi da, koristeći digitalne tehnologije, stiču znanja

Ovim projektom želja je da se omogući prostor unutar platforme „Umreži se“ pod nazivom „Pripravnici“ na kome bi, koristeći digitalne tehnologije, mladi pripravnici sticali znanja o savremenim dostignućima iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.