Платформа „Умрежи се“ на јесењим сусретима медицинских сестара – васпитача у Соко Бањи

Платформа „Умрежи се“ на јесењим сусретима медицинских сестара – васпитача у Соко Бањи

Јесењи сусрети медицинских сестара-васпитача са територије Републике Србије одржани су од 25.11. до 28.11.2021. у Соко Бањи у организацији Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије.

У оквиру сесије “Дигиталне компетенције – значај дигиталне писмености у припреми и у току процеса имплементације Година узлета у предшколским установама” представљена је и платформа „Умрежи се“. Присутним практичарима, представницe Тима Умрежи се“ Љиљана Карделис, Никица Скорић, Дуња Скорић и Весна Вучковић, презентовалe су модул Године узлета и ресурс намењен породици.

Презентација платформе на сусретима реализована је са циљем да се широј професионалној заједници представе ресурси платформе и обогати заједница професионалног учења.

На сусретима је презентовано је и истраживање сараднице платформе Татјане Огризовић Малешевић- мастер педагога и Татјане Станковић – педагога приправника „Колико смо професионално сагорели? – добробит запослених“. Предмет истраживања био је утврђивање и компарација нивоа професионалног сагоревања запослених у ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад.

Поред тима платформе, на сусретима су презентованa и 4 рада медицинских сестара васпитача из ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад.

3. decembra 2021.