Smotra likovnog stvaralaštva

Likovni konkurs, 7. smotra likovnog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta, Novi Sad 2020.

„Dva lica jednog prozora“

Poštovani vaspitači,

Deca koja su krenula u vrtić i ona koja su još uvek kod kuće intezivno proživljavaju protekle događaje, vreme izolacije i želje da se ponovo sretnu sa svojim drugarima i vaspitačima u vrtiću. Siguran sam da svoja osećanja i iskustva žele da iskažu rečima, pogledom i zagrljajem ali isto tako i crtežom. Nesvakidašnje iskustvo ove generacije može ostati zabeleženo linijom i bojom, snažnom emocijom, pitanjima i odgovorima, jasnom porukom i novim saznanjem. Interesovanja, komentari i  želja za saznanjem povodom ovih događaja sigurno će biti novi izazovi za  projektno planiranje i raznovrsne teme koje će inicirati deca.

Obaveštenje o konkursu i vaša uputstva specifična za decu iz v-o grupe  sa kojom radite, možete proslediti roditeljima. Dečije radove koje ste sada i tokom proteklog perioda na različite teme inicirali i  realizovali zajedno sa roditeljima takođe možete elektronski proslediti  na istu e-meil adresu.

Tema konkursa je široka i sveobuhvatna, ona nije striktna i ne mora  biti ilustracija iste.

Sa nadom da ćemo iduće 2021. godine  kada će Novi Sad  biti proglašen  za Evropsku prestonicu kulture, pozvati decu Evrope na našu izložbu.

Stručni saradnik za likovno vaspitanje Dragan Jajić