Смотра ликовног стваралаштва

Ликовни конкурс, 7. смотра ликовног стваралаштва деце предшколског узраста, Нови Сад 2020.

„Два лица једног прозора“

Поштовани васпитачи,

Деца која су кренула у вртић и она која су још увек код куће интезивно проживљавају протекле догађаје, време изолације и жеље да се поново сретну са својим другарима и васпитачима у вртићу. Сигуран сам да своја осећања и искуства желе да искажу речима, погледом и загрљајем али исто тако и цртежом. Несвакидашње искуство ове генерације може остати забележено линијом и бојом, снажном емоцијом, питањима и одговорима, јасном поруком и новим сазнањем. Интересовања, коментари и  жеља за сазнањем поводом ових догађаја сигурно ће бити нови изазови за  пројектно планирање и разноврсне теме које ће иницирати деца.

Обавештење о конкурсу и ваша упутства специфична за децу из в-о групе  са којом радите, можете проследити родитељима. Дечије радове које сте сада и током протеклог периода на различите теме иницирали и  реализовали заједно са родитељима такође можете електронски проследити  на исту е-меил адресу.

Тема конкурса је широка и свеобухватна, она није стриктна и не мора  бити илустрација исте.

Са надом да ћемо идуће 2021. године  када ће Нови Сад  бити проглашен  за Европску престоницу културе, позвати децу Европе на нашу изложбу.

Стручни сарадник за ликовно васпитање Драган Јајић