Nastavak digitalizacija i proširivanje baze resursa za podršku procesu stažiranja u predškolskim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine

Udruženje „Umreži se“ u saradnji sa PU „Radosno detinjstvo“ započelo je realizaciju projekta pod nazivom „Nastavak digitalizacija i kreiranje baze resursa za podršku procesu stažiranja u predškolskim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine“.

Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u okviru poziva za dodelu sredstava za podršku projektima sprovođenja omladinske politike u 2022. godini.

 

Ciljevi projekta:

Unapređivanje kvaliteta i mogućnosti za sticanje kvalifikacija i razvoj kompetencija mladih pripravnika, zaposlenih u vaspitno-obrazovnom (u daljem tekstu vo) radu u predškolskim ustanovama otvaranjem portala i za mentore.

Implementiranje modela podrške u predškolskim ustanovama u razvijanju mehanizama za digitalizaciju procesa uvođenja u posao mladih pripravnika i mentora u vo radu.

Jačanje funkcionalnog i održivog digitalnog sistema karijernog vođenja i savetovanja mladih pripravnika zaposlenih u vo radu u predškolskim ustanovama.

Početak saradnje sa ustanovama sremske oblasti

Zoom sastanak sa stručnim saradnicima sremske oblasti. Sastanku su prisustvovali predstavnici Tima Umreži se Dunja Skorić i Jasna Ivanović i stručni saradnik pedagog Tatjana Ogrizović Malešević, PU „Radosno detinjstvo“.

Ustanove sremske oblasti, koje su se uključile u projekat su iz Inđije, Novih Banovaca, Stare Pazove, Sremske Mitrovice