Podrška razvoju predškolske onlajn zajednice učenja

Podrška razvoju kompetencija zaposlenih u predškolskim ustanovama – pripremljene su video obuke koje treba da prate odgovarajuće aktivnosti internog stručnog usavršavanja u okviru predškolskih ustanova.

Serijal od sedam video obuka kreirali su stručnjaci za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u okviru projekta „Podrška razvoju predškolske onlajn zajednice učenja“, koji realizuje CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju uz podršku UNICEF-a i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Video obuke će biti dostupne svim zaposlenima u predškolskim ustanovama, bez naknade.

Sadržaji video obuka su oblikovani tako da pokreću promišljanje o vaspitno-obrazovnoj praksi na ličnom (individualnom) nivou, nivou vrtića  i nivou predškolske ustanove, kao i da podstaknu dalje istraživanje i učenje korišćenjem različitih ponuđenih i drugih stručnih resursa.

Video obuke obuhvataju kratka teorijska predavanja, video i audio prikaze dobrih praksi, zadatke za promišljanje ponuđenih sadržaja, predloge odgovarajuće stručne literature, i ideje za stručno usavršavanje u okviru ustanove.