Округли сто

Удружење „Умрежи се“ је у сарадњи са ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад реализовало округли сто на којем је презентован пројекат под називом „Дигитализација и креирање базе ресурса за подршку процесу стажирања у предшколским установама на територији АП Војводине“, који је подржан од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Скуп је одржан у управној згради ПУ „Радосно детињство“ у четвртак 28.10.2021.

Округлом столу су присуствовали представници удружења „Удружење Умрежи се“: Никица Скорић, Љиљана Карделис, Дуња Скорић и Весна Вучковић, помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину Дејана Васић, директорица ПУ „Радосно детињство“ Маријана Попов, Татјана Огризовић Малешевић – сарадник на Платформи „Умрежи се“ и стручни сарадник педагог у ПУ „Радосно детињство“, Јована Марин и Татјана Станковић – приправници и Мирјана Кузмановић Гајица – ментор.

Сви присутни су поделили своја искуства и резултате постигнуте пројектом и препознали значај постојања дигиталног ресурса намењеног приправницима запосленим у васпитно-образовном раду, као и стручне подршке током приправничког стажа и полагања за лиценцу.

Пројектом је обухваћено преко 150 директних и 1800 индиректних корисника.

Пројекат је изашао из граница Војводине, па и Србије и постепено се проширио се на цео регион, што је можда најбољи доказ  одрживости пројекта. Из тог разлога Тим платформе Умрежи ће и у будућности редовно пратити актуелну стручну литературу и законску регулативу, те ће садржаје у ресурсу „Приправници“ благовремено и адекватно ажурирати.