Okrugli sto

Udruženje „Umreži se“ je u saradnji sa PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad realizovalo okrugli sto na kojem je prezentovan projekat pod nazivom „Digitalizacija i kreiranje baze resursa za podršku procesu stažiranja u predškolskim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine“, koji je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Skup je održan u upravnoj zgradi PU „Radosno detinjstvo“ u četvrtak 28.10.2021.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici udruženja „Udruženje Umreži se“: Nikica Skorić, Ljiljana Kardelis, Dunja Skorić i Vesna Vučković, pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dejana Vasić, direktorica PU „Radosno detinjstvo“ Marijana Popov, Tatjana Ogrizović Malešević – saradnik na Platformi „Umreži se“ i stručni saradnik pedagog u PU „Radosno detinjstvo“, Jovana Marin i Tatjana Stanković – pripravnici i Mirjana Kuzmanović Gajica – mentor.

Svi prisutni su podelili svoja iskustva i rezultate postignute projektom i prepoznali značaj postojanja digitalnog resursa namenjenog pripravnicima zaposlenim u vaspitno-obrazovnom radu, kao i stručne podrške tokom pripravničkog staža i polaganja za licencu.

Projektom je obuhvaćeno preko 150 direktnih i 1800 indirektnih korisnika.

Projekat je izašao iz granica Vojvodine, pa i Srbije i postepeno se proširio se na ceo region, što je možda najbolji dokaz  održivosti projekta. Iz tog razloga Tim platforme Umreži će i u budućnosti redovno pratiti aktuelnu stručnu literaturu i zakonsku regulativu, te će sadržaje u resursu „Pripravnici“ blagovremeno i adekvatno ažurirati.